Bitcoin tar en hit; Förlorar ungefär $ 2000 från Senaste High

Bitcoin har tagit ett stort steg tillbaka. Även om det kunde överträffa $ 33 000 i går och uppnå en ny rekordhög nivå, verkar det som att valutan nu genomgår en viss korrigering.

Antingen det eller dess senaste spik var för mycket på en gång. Hur som helst handlas valutan nu för drygt 31 000 dollar, vilket innebär att den har tappat cirka 2 000 dollar på knappt två dagar.

Bitcoin-priset har sjunkit lite

Detta är ett stort dopp med tanke på hur stark Bitcoin Evolution har varit de senaste månaderna, men för att vara rättvis är det inte som om vi inte har sett det förut. När bitcoin når nya höjder under en relativt kort period, „pryds“ de närmaste veckorna alltid av en känsla av förvirring och låg självkänsla … Så mycket att tillgången inte kan låta bli att falla tillbaka till mer välbekant territorium.

Sammantaget ser det ut som om detta uppgår till en nedgång på 17 procent för världens mest kraftfulla kryptovaluta efter marknadsvärde. Det är den största enstaka nedgången sedan mars då koronaviruspandemin först kom in i vår mitt och började plocka bort på våra finansiella marknader.

Det verkar dock fortfarande att tillgången för närvarande ligger i hausseartat territorium. Bitcoin förblir över $ 30 000 för tillfället, och låt oss inte glömma att det här är en valuta som fick så mycket som 171 procent bara under det sista kvartalet 2020. Ännu mer imponerande? Valutan ökade totalt med 305 procent under de senaste 12 månaderna, vilket gjorde den till en av årets mest positiva tillgångar.

Många branschexperter är överens om att detta bara är tillfälligt. Daniel Moss – analytiker med Daily FX – hävdade i en intervju nyligen:

De långsiktiga utsikterna för både bitcoin och Ethereum är fortfarande sneda mot toppen. Båda kryptovalutorna kan dock vara i riskzonen för en kortvarig tillbakadragning eftersom deras respektive stigningar verkar relativt överdrivna.

Vad som är intressant är att Ethereum – som har handlat över $ 900 de senaste dagarna – har fått ytterligare en uppgång på cirka 22 procent och handlas nu för över 1100 dollar. Det tog bitcoins tillfälliga bortgång för att få Ethereum att hoppa lite mer. Det är nu på sin största siffra sedan 2018 och har gjort bitcoins hopp till skam, efter att ha ökat ungefär 600 procent år 2020.

Men för närvarande är det bitcoin som har fått allas uppmärksamhet, och många säger till handlare att även om tillgången har gjort det ganska bra de senaste veckorna, borde detta vara en påminnelse om att tillgången fortfarande är relativt ny och att människor inte borde vänja dig vid att valutan sätter sig i det finansiella rummet när som helst, eftersom det fortfarande behöver tid att känna saker och kontrollera dess volatilitet.

Det är ännu inte avgjort

Adrian Lowcock – chef för personlig investering på Willis Owen Ltd. – sa:

Dagens försäljning är en påminnelse om att detta är en relativt ny tillgång, mycket volatil och fortfarande inte har sin plats på marknaden.