Bitcoin’s hashrate bereikt een nieuwe recordhoogte

De gemiddelde Bitcoin hashrate (1-daags gemiddelde) heeft nu een nieuwe recordhoogte van 156 EX/s bereikt. Het nieuws over de Bitcoin hashrate is op twee manieren positief voor BTC. Ten eerste was de halvering slechts 4 maanden geleden. Het snelle herstel van de hasjraat is goed voor de veiligheid van het netwerk. Aan de andere kant toont de toename het optimisme van de mijnwerkers voor hogere Bitcoin-prijzen in de toekomst.

Volgens rapporten van analytisch bedrijf Glasnode heeft de gemiddelde Bitcoin Hashrate (1 dag voortschrijdend gemiddelde) een nieuw record bereikt. Dit nieuws komt een volle 4 maanden na de vorige all-time high op Halving Day op 11 mei. In verband met de prijs van Bitcoin is te zien dat de mijnwerkers niet erg onder de indruk zijn van de prijsdaling van de afgelopen dagen en optimistisch blijven.

De hashrate meet de verwerkingskracht van de Bitcoin-blokketen. Om de integriteit van het decentrale systeem te waarborgen, moeten complexe wiskundige berekeningen snel worden uitgevoerd. Wanneer BTC wordt ontgonnen, worden de blokken met geverifieerde transacties opnieuw gehasht en toegevoegd aan de blokketen.

Lees meer over de invloed van de toename van Bitcoin hashrate op de prijs van de cryptokaart en lees als eerste het belangrijkste zakelijke nieuws van de dag met de Born2Invest mobiele app.

Wat betekent dit voor de Bitcoin-cursus?

Wanneer de hashrate van de Bitcoin stijgt, is er altijd sprake van een stijging van de Bitcoin-prijs of niet. De verwachting is namelijk dat de mijnwerkers zich zullen houden aan de BTC die ze al hebben ontgonnen wanneer de hashrate toeneemt, in plaats van nieuwe BTC te promoten via de dure mijnbouw. Dit kan op zijn beurt het aanbod van BTC verminderen, aangezien de mijnwerkers in de eerste plaats het aanbod gestaag verhogen. Een tekort aan aanbod zou dus kunnen leiden tot een verhoging van de prijs van Bitcoin. Dat is tenminste de theorie. Deze relatie ligt echter niet altijd voor de hand in de praktijk. Gegevens op BitInfoCharts toonden aan dat de prijs van Bitcoin kan stijgen en dalen met zulke veranderingen in de hashkoers.

Het komt er op dit punt op neer dat noch de technische grafiekanalyse noch deze on-chain gegevens een duidelijke indicatie geven van de richting waarin de Bitcoin-cursus zou kunnen omslaan. Zulke tijden van onzekerheid bieden natuurlijk ook goede mogelijkheden voor ervaren handelaren.

Volgens een grafiek gepubliceerd door analytisch bedrijf Glassnode, heeft de gemiddelde Bitcoin hashrate (1-daags gemiddelde) nu een nieuwe all-time high van 156 EX/s bereikt. De vorige all-time high werd 4 maanden geleden bereikt op 11 mei, de dag van de Halving

De gemiddelde Bitcoin is toen gestegen tot 152 EX/s, zoals aangegeven door Glassnode. De totale BTC hashrate steeg dan tot 121 EX/s en zakte vervolgens in de loop van het halveringsproces ineen tot 90 EX/s.

De huidige stijging van de gemiddelde Bitcoin hashrate vindt plaats ondanks de recente prijsdaling van de Bitcoin van $12.000 naar $9.900. De koning van de cryptokringen is er echter in geslaagd om de grens van $10.000 weer te overschrijden en doet nu zijn best om boven deze steunlijn te blijven.

Een positief teken voor BTC

Het nieuws over het nieuwe hoogtepunt van Bitcoin Hashrate is in twee opzichten positief voor BTC. Ten eerste was de halvering slechts 4 maanden geleden. Het snelle herstel van de hasjraat is goed voor de veiligheid van het netwerk. Aan de andere kant toont de stijging het optimisme van de mijnwerkers voor hogere Bitcoin-prijzen in de toekomst. Ook de bekende analist PlanB vindt het nieuwe record en de aanpassing van de moeilijkheidsgraad opwaarts positief.

Dat dit een goede ontwikkeling is voor BTC wordt ook bevestigd door de grafiek die CoinMetrics heeft gepubliceerd op haar Twitter pagina, die de CMBI Bitcoin Hashrate Index laat zien. De snelheid van de blokketenproductie is een indicator voor een gezond netwerk. Bovendien biedt een hoge Bitcoin hashrate een grotere kans om 51 procent van de aanvallen te overleven.