Tre personer anklagade för att ha genomfört en massiv Twitter-attack och stjal mer än $ 100 000 i Bitcoin

Det amerikanska justitieministeriet har anklagat tre personer i samband med det största hacket i Twitter’s historia.

Undersökarna säger att 17-åriga Graham Clark i Tampa, Florida är huvudminden bakom attacken, med hjälp av 22-åriga Nima Fazeli i Orlando, Florida och Mason Sheppard, från Bognor Regis i Storbritannien.

De tre, med Clark i spetsen, hackade sig påstås på VIP Twitter-konton och använde dem för att lura hundratals intetanande offer för att ge bort sin Bitcoin Revolution.

Ett kriminellt klagomål från USA: s advokatbyrå anger

„Det sägs att hackarna har skapat ett scam bitcoin-konto, har hackat sig till Twitter VIP-konton, har skickat uppmaningar från Twitter VIP-konton med ett falskt löfte att fördubbla alla bitcoin-insättningar som gjorts till scam-kontot och sedan ha stulit bitcoin som offren placerade på bedrägerikontot. Som påstås i klagomålen fick bitcoin-kontot för bedrägerier mer än 400 överföringar värda mer än $ 100.000. ”

Clark antas vara den huvudsakliga skyldige som fick olaglig tillgång till Twitter interna system.

Twitter säger att angriparna använde ett phishing-schema som riktade sig mot ett litet antal anställda

IRS säger att dess agenter „analyserade blockchain och de-anonymiserade bitcoin-transaktioner som möjliggjorde identifiering av två olika hackare.“ Efter att ha inlett en utredning, säger myndigheterna att de kunde avgöra vem som var ansvarig och föra dem i förvar under några veckor.

Clark har åtalats som vuxen med 30 brottsliga anklagelser, inklusive organiserat bedrägeri, kommunikationsbedrägeri, identitetsstöld och hacking. Hans påstådda medförövaren Fazeli står inför en räkning av datorintrång, medan den andra, Sheppard, anklagas för räkningar av datorintrång, konspiration för trådbedrägeri och konspiration för penningtvätt.